Tento recept je tak snadný, že to skoro ani není recept. Představuje šupinatého a sytě růžového lososa, nízkokalorický zdroj bílkovin plný omega-3 mastných kyselin prospěšných pro srdce a vitamínů B, které zvyšují energii.
Tento nerecept je univerzální! Nahraďte lososa jinou rybou, jako je například pstruh. Přidejte k zelenině cokoliv, co máte v lednici, případně přidejte brambory pro vydatnější jídlo.
Ingredience
- 1 tykev nebo cuketa nakrájená na kolečka
- ½ cibule, nakrájená na měsíčky
- 1 šálek cherry rajčat
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Cajunského koření nebo vaší oblíbené směsi koření na ryby
- 2-3 filety z lososa
- 1 citron, volitelně
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 230°C a vyložte plech pečicím papírem nebo hliníkovou fólií Pokud je nemáte, můžete pánev důkladně vymazat rostlinným olejem.
- Ve velké míse promíchejte všechnu zeleninu se 2 lžícemi oleje a kořením a poté je rozložte do jedné vrstvy na plech.
- Filety lososa vložte kůží dolů mezi zeleninu. Potřeme zbylým olivovým olejem a navrch položíme 2 tenké plátky citronu.
- Pečte 12–15 minut, dokud losos není šupinatý a většinou neprůhledný.
- Servírujte na každý talíř vždy 1 filet z lososa a vrchovatou porci pečené zeleniny.
Užijte si toto zdravé, jednoduché a vynikající jídlo!