Losos a zelenina z jedné pánve

Losos a zelenina z jedné pánve

Tento recept je tak snadný, že to skoro ani není recept. Představuje šupinatého a sytě růžového lososa, nízkokalorický zdroj bílkovin plný omega-3 mastných kyselin prospěšných pro srdce a vitamínů B, které zvyšují energii.

Tento nerecept je univerzální! Nahraďte lososa jinou rybou, jako je například pstruh. Přidejte k zelenině cokoliv, co máte v lednici, případně přidejte brambory pro vydatnější jídlo.

Ingredience

  • 1 tykev nebo cuketa nakrájená na kolečka
  • ½ cibule, nakrájená na měsíčky
  • 1 šálek cherry rajčat
  • 1 paprika, nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička Cajunského koření nebo vaší oblíbené směsi koření na ryby
  • 2-3 filety z lososa
  • 1 citron, volitelně

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 230°C a vyložte plech pečicím papírem nebo hliníkovou fólií  Pokud je nemáte, můžete pánev důkladně vymazat rostlinným olejem.
  2. Ve velké míse promíchejte všechnu zeleninu se 2 lžícemi oleje a kořením a poté je rozložte do jedné vrstvy na plech.
  3. Filety lososa vložte kůží dolů mezi zeleninu. Potřeme zbylým olivovým olejem a navrch položíme 2 tenké plátky citronu.
  4. Pečte 12–15 minut, dokud losos není šupinatý a většinou neprůhledný.
  5. Servírujte na každý talíř vždy 1 filet z lososa a vrchovatou porci pečené zeleniny.

    Užijte si toto zdravé, jednoduché a vynikající jídlo!

    Napsat komentář